Le suprême sandwich – Sandwich cu friptura de vita

La supreme sandwich – Meat alert!!!

Meat alert, meat alert!

De cateva zile tot pofteam la ceva bun, care sa imi satisfaca pofta nebuna de ceva satios si cu mu(uuuuuuuu)lta carne. Intr-o seara, butonand telecomanda, am prins un fragment din emisiunea lui Jamie Oliver, el preparand acest sandwich … incredibil de apetisant. In clipa urmatoare m-am surprins mormaind ‘challange accepted ’! (n.r. provocare acceptata).

Ingrediente:

– 1 paine ciabbata crocanta cu masline

– 2 felii vrabioara de vita – total 250 gr

– 200 gr cartofi noi

– 6 buc. rosii deshidratate

– 2 ardei copti

– 4 ciuperci champignon, marisori

– feta si cascaval (o alternativa excelenta este branza de burduf)

– salata verde (se poate folosi si rucola, romana, valeriana, eisberg)

Gata, la treaba mes chers!

Mod de preparare:

Carnea de vita o lasam timp de 30 minute sa se relaxeze inainte de showdown. Curatam ciupercile, cu mana, ca e mai terapeutic asa, le limpezim, le asezam pe un prosop si le lasam sa isi traga sufletul. Pentru carne, cat si pentru ciuperci urmeaza un spa-session mai altfel…

Intr-o tigaie, cu maner termorezistent, turnam putin ulei de masline extra virgin, patrunjel, marar si ardei iute, toate maruntite si tocate cu grija. Asezonam cu sare si piper. Le combinam cu mana. Acum urmeaza tratamentul spa, de care vorbeam ceva mai devreme. Luam ciupercile si le masam bine, chiar in stil Hammam, cu amestecul acesta. Cand toate ciupercile au beneficiat de acest masaj, le presaram cu feta si putin cascaval, dupa care, pac, la cuptor cu ele. Le lasam undeva la 30-40 min, sa aiba timp sa se cunoasca mai bine uleiului cu verdeturile. Nebunie !

Ciuperci la spa 🙂

Cartofii noi ii curatam cu o perie de legume si ii lasam cu trei-patru catei de usturoi intr-o oala cu apa sarata la fiert.

Sa pregatim carnea !

Cele doua felii de vrabioara au stat la temperatura camerei aproximativ jumatate de ora. Am pregatit hartie de copt, pe care am turnat putin ulei de masline, sare, piper, cimbru.

Vrabioara de vita + ulei masline + cimbru

Maruntim ardeii copti, rosiile deshidratate si busuiocul. Le amestecam si continuam sa le tocam, pana ramanem cu o quasi pasta omogena.

Showdown!

Ungem ciabata cu acest amestec incredibil si lasam painea sa absoarba pasta aromata.

Ciabbata cu pasta de ardei copti, rosii des-/rehidratate si busuioc proaspat

Carnea ajunge intr-un final pe tigaia grill bine incinsa. O lasam aprox. 5 – 6 minute pe ambele parti, pentru o varianta medium si vreo 10 – 12 minute pentru una bine facuta.

Sffaaaarrrrr!

Cartofii, care au fiert intre timp, ii tragem in unt cu niste firicele de cimbru, rozmarin si usturoiul fiert si zdrobit. Noua ne plac cartofii noi aurii, cu crusta ‘crunchy’. Ciupercile sunt ready, oprim cuptorul si le mai lasam sa leneveasca la caldura.

Feliile de carne le asezam intr-o farfurie si le acoperim cu folie de aluminiu. Lasam sa se adune vreo 5 minute. Dupa o odihna bine meritata, feliem carnea si o asezam pe ciabbata, pe un pat de salata. Servim sandwichul alaturi de cartofii noi aurii si ciupercile din cuptor.

La supreme sandwich!

O gustare care puncteza prin nuante complexe. Combinatia dintre rosiile deshidratate si ardeiul copt se potriveste de minune cu carnea de vita. Cartofii noi si ciupercile sunt optionale, insa adauga o nota rustica.

Va dorim pofta buna!

Pofta buna!

 

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s