Tascute de Valentine’s cu macese si visine

Tascute cu macese si visine <3

Ziua Indragostitilor (Valentine’s Day) a fost adoptata si pe meleagurile noastre si se bucura de tot mai multa atentie. Pe parcursul anilor, am asistat la o dezvoltare fulminanta a acestei sarbatori occidentale, de la simplele flori sau mici atentii s-a trecut foarte repede la o lista cu must-haves, cadouri scumpe, iesiri la cele mai luxuriante restaurante si eventual niste excursii peste weekend. Nu suntem mari sustinatori a acestei sarbatori, noi credem ca dragostea trebuie sarbatorita zilnic, prin vorbe pline de admiratie si respect, gesturi de tandrete si muuuult umor.

Daca ar fi totusi vorba sa ne cadorisim cu ceva, probabil ar fi o gustare dulce πŸ™‚ . Anul acesta am optat pentru aceste delicioase tascute cu gem de macese si visine, desigur, in forma de inima ❀ Blatul ultra pufos, usor si fraged in combinatie cu umplutura dulce-acrisoara este un vis! Este o reteta relativ usoara si se prepara in timp record.

Aceste inimioare pe bat sunt potrivite pentru Valentine’s, Dragobete sau orice alta zi, in care doriti sa va marturisiti iubirea!

Tascute cu macese si visine

Ingrediente pentru aproximativ 8 tascute:

Pentru aluat:

— 160 gr faina
— 120 gr unt rece
— un praf de sare
— 1/2 lingura de zahar
— 2 linguri de apa rece
— 1 ou mic
— betisoare pentru frigarui

Pentru umplutura:

— 1 lingura de gem de macese ( se poate folosi orice alt gem, care sa complimenteze gustul visinelor)
— cam un pumn de visine tocate marunt – noi am folosit compot

Mod de preparare:

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si praful de sare, apoi incorporam si untul rece, taiat cubulete. Incercam sa sfaramam untul rece in bucati cat mai mici. Cand compozitia seamana cu pesmetul grunjos, adaugam si cele doua linguri de apa rece – spre foarte rece. Lucram din nou cu degetele, combinand toate ingredientele. Pentru a simplifica aceste manevre, puteti folosi un robot de bucatarie.

Cand compozitia s-a legat, o scoatem pe blatul de lucru si o framantam putin, formam o bila din aluat, o turtim si o imbracam in folie alimentara. Pac la frigider pentru 1 ora, timp in care preparam umplutura.

Umplutura noastra este compusa dintr-un gem de macese extrem de dulce si bucatele mici de visine acrisoare.

Scoatem aluatul din frigider si pe un blat pudrat cu faina il intindem. Grosimea ideala ar fi undeva pe la 0,2 – 0,3 cm. Decupam apoi formele de inima, noua ne-au iesit 16 bucati.

Portionam pe 8 dintre inimi cate jumatate de lingurita de umplutura, ungem marginile cu putin ou batut, apoi asezam betisoarele pe mijlocul formei si apasam putin pentru a fixa totul. Asezam deasupra o inima, pe care mai apoi o presam bine cu degetele pe la margini. Pentru a sigila complet inima, apasam cu varful unei furculite dealungul marginilor. Crestam mijlocul cu grija, sa nu gaurim si partea de jos, apoi ungem tascutele cu ou batut.

Tascute pas cu pas
Tascute pas cu pas

Introducem tava la cuptorul preincalzit la 180Β°C timp de 25-30 minute sau pana inimile capata o culoare aurie.

Incheiem intr-un mod neobisnuit, cu o melodie, care canta in surdina in timp ce intindeam aluatul πŸ™‚

Va dorim pofta buna!

One thought on “Tascute de Valentine’s cu macese si visine

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s