Sta sa ploua cu chiftele (marinate cu cartofi noi aurii)!

Chiftele marinate cu cartofi noi aurii
Chiftele marinate cu cartofi noi aurii

 

Pofta de aventura creste! 😉

Azi, va prezentam o reteta simpla si incredibil de gustoasa. Este vorba de chiftele marinate cu o garnitura de sezon, cartofi noi.

Reteta este una simpla, cu un numar redus de ingrediente, iar produsul final…ufff…hai sa ii spunem, impresionant!

Sa trecem la treaba!

Ingrediente ( 2 portii zdravene )

Pentru chiftele:

– 500 gr carne tocata de vita

– 1 ceapa galbena mica

– 2 fire de ceapa verde

– 3 catei de usturoi

– 50 gr pesmet grunjos

– 50 gr parmezan ras

– frunze patrunjel verde, cateva frunze de busuioc, cimbru

– sare, piper, chili macinat/fulgi de chili dupa gust

Pentru sos:

– 2 conserve mici / 1 conserva mare de rosii intregi decojite

– 2 fire de ceapa verde

– 2 linguri de zahar brun

– 1 lingura de ulei de masline

– sare, piper, busuioc

Pentru garnitura:

– 500 gr cartofi noi

– 1 lingura de ulei de masline

– sare, piper

Mod de preparare:

Incepem cu compozitia pentru chiftele. Intr-un bol mai mare amestecam carnea tocata de vita, cu ceapa galbena, ceapa verde si usturoiul, toate maruntite fin, cu parmezanul ras, pesmetul si verdeturile tocate. Asezonam cu sare, piper si fulgi/pudra de chili si amestecam pana se cunosc mai bine toate ingredientele. Cu mainile bine umezite, formam chiftelute de marimea unei mingi de ping-pong si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Asezam tava cu chiftele timp de 10 minute la frigider. Poate e doar o treaba inchipuita, dar mi se pare ca aceste chiftele racite isi pastreaza mai bine forma in timpul frigerii.

Pana cand chiftelele stau la rece, ne apucam de sosul de rosii. Calim ceapa verde intr-o tigaie mai adanca sau un vas cu peretii mai inalti, apoi adaugam rosiile decojite, taiate cubulete cu tot cu sosul din conserva. Adaugam zaharul si condimentam totul cu sare, piper si chili. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic.

Scoatem chiftelele din frigider si le rumenim bine intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei de masline, aprox 9-10 minute. Cand chiftelutele s-au bronzat bine, le transferam in tigaia/oala cu sosul de rosii. Le acoperim bine cu sosul dulce-acrisor, punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 25 minute.

Curatam cartofii noi si ii punem la fiert in apa sarata. Intre timp aruncam un ochi, sa vedem cum se descurca chiftelele. Puteti sa amestecati incet cu o lingura de lemn, sa fiti siguri ca nu s-a prins nicio chiftea. Pentru un plus de savoare adaugati niste frunze de busuioc proaspat in sos.
Dupa ce au fiert cartofii (pentru cartofi noi-noi aprox. 6-7 minute) ii scurgem si ii prajim intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Asezonam cu un praf de sare si un nor de piper macinat si lasam sa se faca o crusta aurie, chrunchy!

Cand cartofii au capatat o culoare frumoasa, oprim focul sub chiftele si le lasam 2-3 minute sa-si traga sufletul. Aranjam totul pe farfurii, presaram niste rondele de ceapa verde si garnisim cu cateva frunze proaspete de busuioc.

Chiftele marinate, sos de rosii, garnitura de cartofi noi crunchy
Chiftele marinate, sos de rosii, garnitura de cartofi noi crunchy
Cartofi noi crocanti cu crusta aurie
Cartofi noi crocanti cu crusta aurie

Va dorim pofta buna!

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s