Tort brazilian de morcovi cu glazura de ciocolata

O felie de bucurie :)

Tort cu morcovi? Da, ati auzit bine!
Aceasta reteta de tort nonconformist circula pe internet de cateva saptamani si oriunde m-as uita, imi apare, ba o poza, ba un filmulet – tort de morcovi, tort brazilian, tort portocaliu, tort cu glazura de ciocolata, morcovi loves ciocolata s.a.m.d. . M-am hotarat sa recreez acest desert, probabil mai mult motivata de ingredientul intrigant. Morcovi?! Aham!

Ingrediente:

Pentru blat:

— 250 ml ulei de floarea soarelui sau de cocos
— 400 gr zahar
— 4 oua mari
— 3 morcovi
— 300 gr faina
— 1 lingurita praf de copt (noi am folosit praf de copt cu sofran)

Pentru glazura:
— 250 ml lapte
— 2 lingurite unt
— 1 lingurita miere
— 100 gr ciocolata amaruie menaj
— optional: ciocolata pentru decor, sprinkles de ciocolata

Ok, recunosc, faptul ca tortul se face in proportie de 80% in blender m-a convins. Munca putina, gust deosebit…dar pana sa ajungem la acel gust deosebit, hai cu munca putina! 🙂

Adaugam uleiul, zaharul, morcovii spalati, curatati si taiati rondele, cele 4 oua intregi in cupa blenderului. Mixand ca. 3 minute obtinem un inceput de tort promitator, cel putin la culoare…de un portocaliu neon, fascinant de vibrant! Amestecam faina cu praful de copt, mai apoi integram totul in compozitia portocalie. Mixtura obtinuta o turnam intr-o tava de tort (cu pereti detasabil) , unsa cu unt si pudrata bine cu faina. Tava o dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 40 minute. As always, aplicati testul scobitoarei, introduceti o scobitoare in mijlocul tortului. Daca scobitoarea iese curata, tortul este ready!

Dupa cele 40 minute, scoatem tava de la cuptor si ne minunam ca totul a ramas la fel de portocaliu…hahaha, dar nu va faceti griji, asa ar trebui sa arate. Scoatem blatul din forma si il asezam pe un grilaj sa se raceasca un pic. Ne apucam de glazura minunata de ciocolata amaruie. Intr-o oala mai mica incalzim 250 ml de lapte, adaugam ciocolata, mierea si untul. Amestecand continuu timp de 4-5 minute, obtinem o glazura satinata si lucioasa.

Transferati blatul pe o tava, platou de servire sau hartie de copt si turnati glazura incet peste (dinspre centru spre margine). Cand se raceste glazura, puteti razui ciocolata neagra peste sau puteti orna cu sprinkles de ciocolata.

Aham, morcovi! Blatul acestui tort brazilian este usor, pufos, putin umed si nu prea dulce. Glazura dulce-amaruie transforma fiecare imbucatura intr-un deliciu! Dupa cum v-am promis, gust deosebit si munca putina!

Pofta buna!

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s