Fusion tomnatic – Pulpe de pui cu nectarine si struguri

Fuziunea ingredientelor din filme diferite este fascinanta. Cand ne gandim la pulpe de pui, ne gandim la ceapa (exista si ea in reteta), la cartofi, poate rosii sau usturoi. Ei, dincolo de ‘normal’, exista multe combinatii interesante, care te pot soca vizual si incanta la un nivel total necunoscut, stimuland alte simturi.

Aceasta reteta este una pe care o placi asa cum e sau o refuzi politicos, dar categoric. Pentru ca sunt deschisa la feluri noi, la altceva decat acel  traditional confortabil, m-am hotarat sa incerc acest combo de gusturi. Am mai mancat costite cu compot de prune si chiftele de curcan cu gem de mure, dar aceasta varianta de carne si fructe quasi proaspete nu am mai gustat-o.

Instant love! E un fel sarat dar si dulce, fresh dar si cu tente tomnatice. E de incercat, macar o data!
Care sunt combinatiile voastre preferate? Preferati gusturile traditionale sau sunteti aventurieri in cautarea unor senzatii noi?

Ingrediente pentru 2 persoane:

— 2 pulpe pui, intregi
— 2 morcovi medii
— 1 ceapa medie
— 2 nectarine
— 10 -12 boabe struguri
— 2-3 linguri ulei de masline
— 100 ml vin alb/rose
— cimbru uscat, marar proaspat
— nucsoara, sare, piper

Pulpe de pui cu nectarine si struguri
Pulpe de pui cu nectarine si struguri

Mod de preparare:

Lucram la doua tigai: intr-o tigaie calim rondelele de ceapa si morcovi, cu sare, piper si un varf de nucsoara, iar in cea de a doua tigaie prajim pulpele de pui. Asezonam cu sare, piper, putin cimbru si lasam puiul cam 5 minute pe fiecare parte, cat sa prinda culoare si textura. Oprim focul sub ambele tigai si transferam ingredientele intr-un vas de yena sau orice alt vas termorezistent.

Acoperim fundul vasului cu baza noastra de ceapa si morcovi caliti. Combinatia acestor legume creeaza o nota de baza pentru acest dish si ii confera o nota dulceaga, usor pamantie.
Urmeaza pulpele, care vin asezate pe aceasta patura de morcovi. ‘Botezam’ totul cu putin vin alb sau rose. Acoperim vasul cu folie  de aluminiu sau un capac potrivit si lasam pulpele sa se imbibe cu aburii vinului si cu aroma dulceaga a morcovilor la cuptorul preincalzit la 200°C, timp de 30 minute.

Dupa 30 de minute, in care pana si vecinii s-au prins ca se pregateste ceva divin, scoatem vasul din cuptor, dezvelim pulpele si adaugam nectarinele feliate. Mmmmm, ce bine miroaseeeee!
Vasul se muta din nou la cuptor, de data asta fara folie, la 220°C pentru 10-12 minute.

Inainte de servire, adaugam jumatati de boabe de struguri (pentru un efect racoritor puteti pastra strugurii la frigider) si garnisim totul cu marar proaspat.
Noi am servit pulpele cu o mamaliga simpla cu telemea rasa deasupra. Combinatia dintre mamaliga putin sarata, pulpele zemoase si fructele dulci este ca un joc de artificii pentru papilele gustative!

Pofta buna!

Fusion tomnatic
Fusion tomnatic

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s