Inghetata de pere si ghimbir

Turn delicios cu inghetata de pere si ghimbir
Turn delicios cu inghetata de pere si ghimbir

Pere si ghimbir? Da! E o combinatie la care nu m-as fi gandit niciodata, mai ales cand vine vorba de o inghetata. Aromele insa fuzioneaza perfect, para dulce si zemoasa se combina cu gustul revigorant al ghimbirului.

Perele ocupa locul 3 de pe lista mea de top 5 fructe de vara. Exista numeroase soiuri de pere de vara, untoasa Giffard, Pergamut si al meu all-time-favoriteΒ  din gradina parintilor mei. Este o combinatie dintre mai multe soiuri, cred, si are o textura ferma, care apoi devine untoasa si frageda. Best.Thing.Ever.

Weekend-ul trecut am primit un pachet durduliu de acasa, si pe langa prune gustoase, ardei colorati si castraveti “ropogΓ³s”, adica crunchy, am gasit si o punga cu pere. Iuhuuuuu! Instant eram cu cutitul in mana, mi-am taiat vreo 2 pere in bucatele mici si le-am savurat ca pe niste praline scumpe, placate cu foite de aur.

Ce am facut cu restul perelor? Inghetata! Pentru ca e cald si pentru ca mai rar se gaseste sorbet sau inghetata de pere la gelaterii. Am gasit zilele trecute o reteta de prajitura cu pere si ghimbir pe Pinterest, asa ca am zis sa incerc combinatia asta ciudata in reteta mea de inghetata. Vedeti ce a iesit!

Un rasfat delicios

Ingrediente pentru ca.Β  1L de inghetata:

— 6 pere medii, zemoase si coapte
— 200 ml de frisca lichida
— 4 linguri de zahar brun/ miere
— 1 lingurita de extract de vanilie
— o bucatica de ghimbir, cam de marimea unghiei de la degetul mare
— 2 biscuiti de ovaz, seminte chia, rulouri de napolitana – pentru decor

Mod de preparare:

Spalam bine perele si le taiem cuburi. Apoi le pasam cu ajutorul unui blender sau blender vertical. In acest piure de pere adaugam zaharul sau mierea si cam jumatate din ghimbirul razuit. Amestecam si gustam.
Daca va place gustul ghimbirului adaugati si restul, daca nu sunteti obisnuiti cu aroma ‘gingeroasa’, opriti-va aici. Nota finala o da esenta de vanilie. Adaugam frisca lichida, amestecam bine, mai gustam πŸ˜‰ apoi bagam inghetata la congelator pentru minim 6-8 ore. Pentru o textura mai aerata, este recomandat sa amestecati inghetata la interval de 2 ore.

Optional, puteti adauga si nuci maruntite sau bucatele de pere la inghetata. E absolut delicioasa: mancata cu o lingura mare, direct din vasul in care a stat la congelator, servita alaturi de niste rulouri cu gust de ciocolata amaruie sau tiramisu.

Inghetata de pere cu rulouri de napolitana
Inghetata de pere cu rulouri de napolitana

Pentru o servire mai deosebita am ales sa tai o para in felii si sa ‘construiesc’ un turn delicios, stratificand inghetata-felie de para si tot asa. Pentru un plus de textura am adaugat praf de biscuiti de ovaz si putina miere.

Mai am vreo 5 pere la pastrare si vreo 6 retete notate si inventate pentru ele. Disper….haha!

Pofta!

Ready for my close-up!
Ready for my close-up!

 

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s