La nuit française – camembert copt si joie de vivre

Camembert copt cu rozmarin si usturoi
Camembert copt cu rozmarin si usturoi

 

C'est délicieux! Brochettes de pain, de romarin et de camembert au four ! 
Ne pas oublier un bon vin!

Camembertul copt cu infuzie de rozmarin, usturoi si bacon, cu dipperi de paine prajita costituie o gustare mai deosebita, care va fi un hit instant, in cercul prietenilor si a iubitorilor de vin. Am gasit aceasta reteta pe Youtube, iar Jamie Oliver a reusit sa ma convinga, once again, ca o mancare nu trebuie sa fie ultra-complicata, nici mega-costisitoare.

Este o reteta perfecta pentru acele seri din timpul saptamanii, cand simti nevoia sa petreci putin quality time cu oameni dragi si sa savurezi un vin bun. Stim cu totii: o mancare e mult mai gustoasa atunci, cand e impartita cu prieteni.

Paine si rozmarin

Sa trecem, deci, la treaba!

Ingrediente pentru 3-4 persoane:
— 250 g branza camembert
— 6 felii de paine mai groase
— 30 gr bacon (crud – uscat)
— 50 g merisoare uscate
— 50 g nuci
— ulei de masline
— sare, piper
— 4 crengi de rozmarin

Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul la 180º C / pozitia 4 la cuptorul pe gaz.
Scoatem camembertul din forma, tapetam forma cu hartie de copt si asezam camembertul la loc. Scalpam camembertul. Rupem 5 ciurciuri de rozmarin si le infigem alaturi de un catel de usturoi taiat fasii subtiri in partea decupata. Asezonam cu un praf de sare, piper si stropim cu ulei de masline.

Feliile de paine le rupem in bucatele bite size, le insiruim pe crengile curatate de rozmarin si le stropim cu ulei de masline. Pregatim o tava cu hartie de copt si asezam pe rand camembertul, fasiile de bacon si frigaruile de paine.

Se lasa totul la cuptor 15 – 20 minute sau pana camembertul face crusta, timp in care tocam marunt merisoarele si nucile.

Servim camembertul fierbinte, alaturi de painea prajita si mixul de merisoare si nuci tocate. Toate gusturile se leaga cu un vin rosu, sec.

Camembert copt
Camembert copt

Pofta buna si bon appétit!

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s