‘Toast Ciclop’ – Un mic dejun rapid si aratos

Toast Ciclop cu 4 toppinguri
Toast Ciclop cu 4 toppinguri

Ce au un Ciclop si acest mic dejun, in comun? E simplu, un singur ochi :).

Imi place sa profit de libertatea pe care imi ofera weekend-ul, pentru a pregati micul dejun pentru noi doi.

Astfel dupa ce m-am intors de la jogging, mi-a venit idea de ‘Toast Ciclop’, o felie de paine cu un ochi si topping de somon, branza, verdeturi si bacon.

Sa trecem, deci, la treaba!

Ingrediente pentru 2 portii (4 felii de paine):

— 4 felii de paine (sa se potriveasca in tigaie)
— 4 oua
— 50 gr somon afumat
— patrunjel verde, marar proaspat, ceapa verde
— 30 gr branza burduf
— 20 gr telemea vaca
— 2 buc. rosii deshidratate
— 30 gr bacon (crud – uscat)
— ulei de masline
— sare, piper, boia

Mod de preparare:

Gaurim feliile de paine cu un pahar (decupatoare rotunda de prajitura) si le ungem cu ulei de masline. Intre timp punem o tigaie la incins, unde asezam feliile de paine, le prajim pe o parte si spargem oul in forma decupata. Lasam sa se prajeasca aproximativ 4 – 5 minute.

Am ales patru variante de topping: somon cu marar proaspat, bacon cu ceapa verde si boia, burduf cu rosii deshidratate si telemea rasa cu patrunjel verde. Dar posibilitatile sunt nelimitate :).

‘Toast Ciclop’ este intr-adevar un mic dejun rapid si aratos, care te face sa vezi lumea cu alt ochi 😉 !

Saru' mana pentru masa!
Saru’ mana pentru masa!

Va dorim pofta buna!

Lasa un comentariu

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s